Learning Italian online with Caprese

Learning Italian online can be done also with a tasty  caprese cake with lemon www.learnitalianwithme.itCaprese cake with lemon!

 

If you are passionate about Italian culture and food and you are learning Italian online, don’t miss this simple and yummi recipe!


Caprese cake with lemon is a variation of the classic great caprese  with chocolate.

Here you can find the video I filmed to show you  how to  prepare step by step the caprese with chocolate

In this recipe, the sweet typical of the island of Capri, maintains some basic ingredients like almonds, eggs and butter, but is enriched by the scent and aroma of lemons.

 With this recipe your guests will fall in love with typical Italian flavors!

 

 

Ingredients

5 medium eggs

Sugar 200g

Blanched almonds 200g

Baking powder 1 teaspoon powdered

 Melted butter 150 gr

 Lemons 1 vial of aroma

 Potato starch 50 g

Lemon zest of  3 and juice of one

 Limoncello 25 g

Preparation

To prepare the caprese lemon, pour into a mixer almonds peeled and 100 grams of sugar. Pour the flour obtained in a bowl and add the grated zest of 3 lemons, potato starch and baking powder. Mix everything and add the melted butter to the ingredients; then add the lemon juice, the lemon and pour at the last vial of lemon flavor.

 Mix all the ingredients with a spoon

Whip the eggs with the other  half of the sugar for 10-15 minutes, until obtaining a swollen , smooth  cream Add the cream to the ingredients in the bowl. Mix with a spatula

Pour the mixture into a mold  with baking paper

Bake in preheated oven at 170 ° (static) for about 50-60 minutes.

Once cooked  (check by pricking the cake with a toothpick, which must be dry), the cake, let it cool and then transfer it onto a serving dish and sprinkle with icing sugar and show  it to your guests saying “Welcome to Capri”!!!

What do you think of this recipe? Please send me some pictures if you try to do the Caprese!

And if you want to learn how to cook this and many other Italian recipes, check out my cooking course

I COOK ITALIAN

 

La caprese al limone è una variante altrettanto squisita della classica caprese al cioccolato di cui ho girato un video per mostrarvi come si prepara passo passo.

In questa ricetta, il dolce tipico dell’isola di Capri, mantiene alcuni ingredienti base come le mandorle, le uova e il burro, ma viene arricchito dal profumo e l’aroma dei limoni. 

Con la caprese al limone farete innamorare i vostri ospiti dei profumi e dei sapori Italiani!

Ingredienti

Uova 5 medie

Zucchero 200 g

 Mandorle pelate 200 gr

Lievito chimico in polvere 1 bustina

 Burro fuso 150 gr

 Limoni 1 fialetta di aroma

 Fecola di patate 50 g

Limoni la scorza di 3 e il succo di uno

 Limoncello 25 g

Preparazione

Per preparare la caprese al limone, versate in un mixer le mandorle pelate e 100 gr di zucchero. Versate la farina ottenuta in una ciotola e unite la scorza grattugiata dei 3 limoni, la fecola di patate e il lievito in polvere. Mescolate il tutto e  unite il burro fuso agli ingredienti; aggiungete poi  il succo di limone, il limoncello e per ultimo versate la fialetta di aroma di limone.

 Amalgamate tutti gli ingredienti con un cucchiaio

 Montate le uova con l’altra metà dello zucchero per 10-15 minuti, fino ad ottenere una crema gonfia liscia e chiara. Aggiungete questa crema agli ingredienti nella ciotola. Amalgamate con una spatola

Versate il composto ottenuto in uno stampo foderato con carta da forno

Cuocete in forno preriscaldato a 170° (statico) per circa 50-60 minuti.

Una volta cotta (verificate pungendo la torta con uno stuzzicadenti che dovrà risultare asciutto), sfornate la torta, lasciatela raffreddare e poi trasferitela su di un piatto da portata e spolverizzatela con zucchero a velo e presentatela ai vostri ospiti dicendo “Benvenuti a Capri”!!!

Cosa ne pensate di questa ricetta? Se provate a farla mandatemi le foto della vostra Caprese, sono molto curiosa!

E se volete imparare a cucinare questa e molte altre ricette Italiane date un’occhiata al mio corso di cucina:

I COOK ITALIAN

picture courtesy blog.giallozafferano.it

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