Italian lessons online about cooking!

My Italian lessons online about cooking will let you get closer to our lifestyle in a tasty way! 

 

My  Italian cooking course , based on Italian lessons online, is an  eating experience in a relaxed and intimate atmosphere.

Your home.

Today I want to suggest you a very tasty recipe and easy to prepare: The Italian Amaretti also known as Macaroons!

 

amaretti - www.learnitalianwithme.it

 

 

Amaretti or Macaroons  are small biscuits very tasty and popular in many Italian regions, ideal for coffee or tea time! There are several variations in Italy and, as usual, I want to suggest you  the recipe of my grandmother!

 

 

 

 


 

Ingredients for 50 Amaretti

Peeled almonds 200 gr

Granutated sugar 140 gr

Icing sugar 125 gr

Albumen 50gr

Ammonia for cakes 3gr

Bitter almonds 15 gr

 

Preparation

Toast the almonds for a few minutes in a preheated oven at 200 degrees. Then pour into a blender with the bitter almonds, granulated sugar and the icing sugar and chopped it all. Sift the mixture through a small colander  before pouring it back into the mixer to chop even more finely. Pour the mixture into a bowl and add the ammonia for cakes, and albumen. Mix the ingredients with a spatula in order to have a soft and smooth  dough . Cover it with a clean rag  and put  the mixture into the refrigerator for a whole night. Next day you’ll have a solid dough and you can make about 50 little balls. I recommend you to push them lightly at the center with your fingers and bake in a convection oven preheated at 150 degrees for 10-15 minutes. When they are cooked, take them out  and let cool before offering them to your guests! 

 

What do you think of this recipe? Please send me some pictures if you try to do the Amaretti!

And if you want to learn how to cook this and many other Italian recipes, check out my cooking course

I COOK ITALIAN

 

 Ciao a tutti! Oggi voglio suggerirvi una ricetta facile da preparare e molto saporita:

Gli amaretti! Conosciuti anche come Macaroons

 

Gli amaretti sono piccoli biscotti molto gustosi e diffusi in tante regioni Italiane, adatti per accompagnare il momento del caffè o del tè.  Ci sono diverse varianti, ed io, come al solito, voglio proporvi la ricetta di mia nonna!

Ingredienti per 50 amaretti

Mandorle pelate 200 gr

Zucchero semolato 140 gr

Zucchero a velo 125 gr

Uova albume 50 gr

Ammoniaca per dolci 3 gr

Mandorle armelline 15 gr

 

Preparazione

Tostare le mandorle pelate per alcuni minuti in forno  preriscaldato a 200°. Versatele poi  nel mixer con le mandorle armelline, lo zucchero semolato e quello a velo  e tritate il tutto. Setacciate il composto con un colino  prima di versarlo nuovamente nel mixer per tritarlo ancora più finemente. Versate il composto in una ciotola e aggiungete l’ammoniaca per dolci ,e  gli albumi.  Amalgamare gli ingredienti con una spatola e ottenere un impasto morbido e omogeneo . Copritelo con un canovaccio pulito  e riponete l’impasto in frigorifero per una notte intera.  Il giorno seguente avrete un impasto solido  e ricavate circa 50 palline . Vi consiglio di schiacciatele leggermente al centro con le dita  e infornare in forno ventilato preriscaldato a 150° per 10-15 minuti . Quando sono cotti, sformate gli amaretti  e lasciateli raffreddare prima di offrirli ai vostri ospiti! 

 

Cosa ne pensate di questa ricetta? Se provate a farla mandatemi le foto dei vostri Amaretti, sono molto curiosa!

E se volete imparare a cucinare questa e molte altre ricette Italiane date un’occhiata al mio corso di cucina:

I COOK ITALIAN

 amaretti. www.learnitalianwithme.it

 

 

 

 

 

 

Picture courtesy

glocal12.it

gustosiciliano.com

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