Italian cooking lessons: Paccheri, zucchini and ricotta

   

piatto-pronto-pirofila-paccheri-tovaglia-verde-bicchiere_dettaglio_ricette_www.learnitalianwithme

Are you ready to have italian cooking lessons  with me?

My course I Cook Italian, based on Italian cooking lessons will be an eating experience in a relaxed and intimate atmosphere.

Your home.


It will be delightful for your eyes and taste.
You will have the chance to cook and taste our typical dishes and enjoy Italy as Italians do.

 

Today, for your Sunday lunch, I suggest you another granny’s recipe. Perfect for a lunch, a little ‘more substantial, to enjoy during cold winter days

PACCHERI STUFFED WITH ZUCCHINI AND CHEESE

Let’s go in the kitchen!

Ingredients

  •  300 grams of paccheri
  •  250 grams of fresh ricotta
  •  2 zucchini
  • 100 grams of  ham
  • 50 grams of grated parmesan
  •  500 ml of sauce
  • salt-pepper
  • 1 shallot
  • olive oil

 

Procedure:

Dice zucchini and put them in a pan with the shallot and a little oil and fry for 6-7 minutes.

Pour the ricotta in a bowl, add the zucchini, diced ham, 3 tablespoons of cheese, a pinch of salt and pepper and mix well together.

Boil al dente paccheri and, with the help of a syringe for cakes,  fill them with ricotta and the mixture

Distributed on the bottom of a baking pan  a thin layer of béchamel, arrange the paccheri without overlapping each other, pour the béchamel on  the surface, sprinkle with cheese and bake for 20 minutes at 200 degrees

Serve piping hot and your guests will lick their chops!

What do you think of this recipe?

If you want to learn how to cook this and many other Italian recipes, check out my cooking class

I COOK ITALIAN

 

 

Pronti a cucinare con me? Oggi, per il vostro pranzo della Domenica, vi propongo un’altra ricetta della nonna. Perfetta per un pranzo, un po’ più sostanzioso, da gustare durante fredde giornate d’inverno.

Ricetta semplice, veloce come sempre, e di sicuro effetto:

PACCHERI RIPIENI DI ZUCCHINE E RICOTTA

Andiamo ai fornelli!

Ingredienti

  • gr 300 di paccheri
  • gr 250 di ricotta fresca
  • 2 zucchine
  • gr 100 di prosciutto cotto
  • gr 50 di grana grattugiato
  • ml 500 di besciamella
  • sale-pepe
  • 1 scalogno
  • olio d’oliva

Procedimento:

Tagliate a cubetti le zucchine e fatele saltare in padella con un po’ di olio e lo scalogno per 6-7 minuti.

Versate in una ciotola la ricotta, aggiungete le zucchine, il prosciutto a cubetti, 3 cucchiai di grana grattugiato, un pizzico di sale e pepe e amalgamate il tutto.

Lessate al dente i paccheri e con l’aiuto di una siringa per dolci riempiteli con la farcitura alla ricotta.

Distribuite sul fondo di una teglia uno strato sottile di besciamella, disponete i paccheri senza sovrapporli fra loro, versate sulla superficie il resto della besciamella, spolverizzate con il formaggio e cuocete in forno per 20 minuti circa a 200°

Servite ben caldi e i vostri ospiti si leccheranno i baffi!

Cosa ne pensate di questa ricetta?

Se volete imparare a cucinare questa e molte altre ricette Italiane date un’occhiata al mio corso di cucina:

I COOK ITALIAN

 

 Courtesy picture  www.sempliceveloce.it

Paccheri-ripieni-con-ricotta-zucchine-e-prosciuttoimages (1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*