Italian Recipe: Raisin cookies!

 

New Italian recipe in this post!

Today I want to suggest you a quick and easy Italian recipe for your Sunday:

Raisin Cookies!

These cookies, very easy to prepare and tasty, are excellent when enjoyed warm, but you can keep them warm or reheat gently in the oven before serving; I suggest you to wrap them in aluminum foil so that you will avoid them to overdry.

You can taste them even with a good orange marmalade and of course, a cup of tea.

Ingredients for 25 cookies:
220 grams of flour 
100 grams of sugar
80 grams of butter
1 egg
1 teaspoon baking powder
120 grams of raisins
1 lemon
3 tablespoons water

Procedure

Put the raisins in a bowl with 2 tablespoons of lemon juice and 3 tablespoons of water

In a bowl, arrange the flour, baking powder, sugar, softened butter, grated rind of lemon, and the egg

Knead until it forms a smooth paste

Now squeeze the raisins and add it to the mixture

With your hands slightly moistened form small balls and put them on a baking pan covered by oven paper

Bake the cookies with raisins in a preheated oven at 180 degrees and bake for 15 minutes or until they become golden.

Allow to cool, then serve your cookies with raisins


 

 

What do you think of this recipe?

If you want to learn how to cook this and many other Italian recipes, check out my cooking course

I COOK ITALIAN

 

 

Oggi voglio suggerirvi una ricetta semplice e veloce per la vostra Domenica:

Biscotti all’uvetta!  

Questi biscotti, molto facili da preparare e saporitissimi, sono eccellenti se gustati tiepidi, ma potete tenerli al caldo o riscaldarli leggermente in forno prima di servirli; vi consiglio di avvolgerli in un foglio di alluminio così eviterete che si secchino troppo. 

Potete assaporarli anche con una buona marmellata d’arancia e, naturalmente, una tazza di tè.

Ingredienti per 25 biscotti:
220 gr di farina
100 gr di zucchero
80 gr di burro 
1 uovo
1 cucchiaino di lievito per dolci
120 gr di uvetta
1 limone
3 cucchiai di acqua

Procedimento

Mettere l’uvetta in una ciotola con 2 cucchiai di succo di limone e tre cucchiai d’acqua

In una ciotola disponete la farina, il lievito, lo zucchero, il burro ammorbidito, la buccia grattugiata di limone, e l’uovo.

Impasta fino a formare un composto omogeneo

Strizzate ora l’uvetta ed aggiungetela all’impasto

Con le mani leggermente inumidite formate delle palline e poggiatele su una teglia rivestita di carta forno

Infornate i biscotti all’uvetta in forno già caldo a 180° e cuocere per 15 minuti o fino a che risulteranno dorati

Lasciar intiepidire, poi servite i vostri biscotti all’uvetta

Cosa ne pensate di questa ricetta?

Se volete imparare a cucinare questa e molte altre ricette Italiane date un’occhiata al mio corso di cucina:

I COOK ITALIAN

 

 

 

 

biscot uv

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